ردکردن این

مشاوره و درمان اضطراب و افسردگی

درمان اضطراب و افسردگی

در جوامع مدرنیته امروز، به دلیل تغییر شکل روابط در بیشتر موارد و همچنین شکل گیری تعاملات جدید بر پایه نیازهای اجتماعی، و همچنین تنش هایی که افراد به صورت روزمره و مداوم با آنها سروکار دارند، اضطراب که یکی از هیجانات طبیعی در وجود هر انسان است، تبدیل به یک الگوی رفتاری در برخورد با پدیده ها می شود. عدم خودآگاهی کافی در فرد و برخوردار نبودن از قوه جدا کننده قوی بین، نوع رابطه و همچنین استفاده از سبک زندگی های ناصحیح و عادات مخرب، از مواردی هستند که موجب اختلالات اضطراب و افسردگی در انسان می شوند. اضطراب، به عنوان یک رفتار هیجانی ساده و گاها مورد نیاز، زمانی به یک آسیب تبدیل می شود، که به صورت مداوم در روان افراد مورد استقبال و استفاده قرار گیرد. این معضل از نشانه های مختلفی برخوردار است که در صورت مشاهده می بایست برای رفع و تصحیح آن در روان اقدام نمود.

استفاده از خدمات روانشناسی یک مشاور مجرب میتواند این آسیب را در مقاطع اولیه متوقف کرده و از توسعه و پیشرفت آن جلوگیری کند. نکته قابل توجه این است که، در صورت سهل انگاری و عدم مراجعه به روانشناس و روانپزشک، بیماری های روانتنی و حملات قلبی و عصبی نتایجی هستند، که در برخی موارد، از همین نقطه آغاز می شوند. شناخت نوع اضطراب در برخورد با این آسیب، موضوع دیگری است که به درمان آن کمک زیادی کرده و حتی لازم و ضروری می باشد. در ادامه این مطلب به چگونگی ایجاد این اختلالات، نشانه ها و انواع آن اشاره خواهیم داشت و در انتها به معرفی یک روانشناس خوب در شهر اصفهان خواهیم پرداخت.

اختلال اضطراب چگونه ایجاد می شود؟

همانطور که از نام این بیماری روانی پیداست، بروز اختلال در سیستم شناختی و از دست رفتن یکپارچگی موجود در پروتکل های تعریف شده برای روابط افراد، موجب این می شود که فرد به صورت ناآگاهانه در برخورد با کوچکترین تنش از این هیجان استفاده کند. این حرکت به صورت تدریجی، یک الگوی رفتاری را در روان فرد تعریف می کند. همه هیجانات از سازوکارهای عصبی و بیوشیمیایی در بدن بهره می برند. اختلال اضطراب به معنایی دقیق تر، در شکل گیری یک الگوی بیولوژیکی به وسیله استفاده از هیجانات مرتبط به صورت مداوم تعریف می شود. برخی از افراد که به لحاظ ژنتیکی از سیستم اعصاب توسعه یافته تری برخوردار هستند، کمتر در معرض دچار شدن به اختلال اضطراب هستند.

انواع اختلال اضطراب

همانطور که بیان شد، شناخت نوع اضطراب و ریشه های آن در افراد یکی از مراحلی است که در روانکاوی با هدف درمان آن، مورد بررسی قرار می گیرد. مشاوره اضطراب و افسردگی به درمان اضطراب بسیار کمک کرده و یکی از ضروری ترین مراحل درمان اضطراب و استرس می باشد. GAD یکی از انواع اختلالات اضطراب می باشد که به نام اضطراب عمومی نیز شناخته می شود. میزان شدت و ضعف این اختلال در بین افراد مراجعه کننده متفاوت می باشد. گفتنی است که در صورت شدت یافتن این بیماری، زندگی روزمره فرد مختل شده و ادامه یافتن آن در برخی موارد به حملات عصبی منجر می شود.

اختلال اضطراب اجتماعی نمونه ای از ترس های فلج کننده زندگی است که برخاسته از کمال گرایی افراطی و ترس از موقعیت اجتماعی، قضاوت و یا تحقیر شدن می باشد. بروز این نوع از اختلالات اضطراب، در سنین نوجوانی تخمین زده می شود، که آمارها نشان می دهد، یک سوم از افرادی که به این اختلال دچار می شوند، قبل از درمان نزدیک به یک دهه و یا بیشتر با آن دست و پنجه نرم کرده اند. PTSD نام نوعی دیگر از اختلال اضطراب است که به نام اضطراب پس از سانحه معروف است.

اختلالی که با بروز یک تنش که به لحاظ روانی سنگین و شوک کننده است PTSD نام دارد. جنگ، بلایای طبیعی و سوانح مختلف از مواردی هستند که میتوانند به بروز این اختلال منجر شوند. اختلال هراس که با نام فوبیا نیز شناخته می شود، نوع دیگری از اختلالات اضطراب هستند. با ایجاد این اختلال، فرد در مواجهه با شرایط خاصی دچار اضطراب می شود. ترس از فضای تنگ، ترس از ارتفاع، ترس از حیوانات و … نمونه های گوناگون این اختلال هستند.

نشانه های اختلال اضطراب

هر یک از انواع اختلال اضطراب نشانه هایی خاص برای خود دارند. به عنوان مثال در فوبیا، بروز این نشانه ها با پیش آمد شدن شرایط و یا فکر کردن به آن شرایط پیش می آیند. بنابراین شناخت آنها نیازمند توجه به نشانه هایی است که در بین انواع این اختلال متفاوت می باشد. با این وجود برخی از علایم هستند که در بیشتر انواع اختلال اضطراب مشترک هستند. علائم اختلال های اضطراب فراگیر در افراد به صورت مختلف ظهور می کند. برخی از افراد به شکلی غیر قابل کنترل تمرکز خود را از دست می دهند.

عدم تمرکز و پایین بودن سطح قدرت خود آگاه یکی از نشانه های عمده در انواع اختلال اضطراب می باشد. گرفتگی عضلات نشانه دیگری است که میتوان برای اختلال اضطراب معرفی نمود. تحریک پذیری هیجانی، اختلالات خواب، خستگی های مفرط و دلشوره های بی دلیل و مداوم، از جمله نشانه های مشترک در بین انواع اختلالات اضطراب هستند که میتوان به آنها اشاره نمود. نشانه های فیزیکی در افراد دارای اختلالات اضطراب، به صورت های مختلف ظهور می کند.

سردرد و دل دردهای مداوم مواردی هستند که میتوان آنها را از نشانه های اختلالات اضطراب برشمرد. خارش مداوم پوست و بروز بیماری هایی مانند اگزما نیز میتوانند ریشه های روانی مانند اضطراب فراگیر داشته باشند. تپش قلب، تعریق بسیار در فعالیت های کم، انسدادهای مزمن ریوی و همچنین اختلال در گوارش نیز از نشانه های مختلف اضطراب هستند.

درمان استرس و اضطراب در اصفهان

خانم دکتر شقایق بازرگان، روانشناس و روانکاو، عضو نظام روانشناسی کشور، یکی از بهترین مشاوران و روانشناسان فعال در شهر اصفهان هستند. رویکردهای مختلف درمانی مانند استفاده از طرحواره ها، CBT، REBT ،MBCT و …، روش هایی هستند که ایشان با برگزاری جلسات مشاوره ای، در درمان استرس، اضطراب و افسردی، درمان وسواس و فوبیا مورد استفاده قرار میدهند.

یکی از تخصص های ایشان درمان اختلالات اضطرابی در انواع گوناگون بوده و برگزاری کارگاه های آموزشی مختلف در سراسر کشور، جهت تربیت مشاورین زبده  و ایجاد مهارت های فردی و اجتماعی، گوشه ای از فعالیت های ایشان در سالهای اخیر می باشد. همشهریان اصفهانی عزیز می توانند جهت نوبت دهی مشاوره آنلاین و یا استفاده از جلسات حضوری با شماره های ارائه شده در قسمت ارتباط با ما، تماس برقرار نمایند.