از منظر روانشناختی، اختلالات و بیماری های روان، نوعی از الگوهای فکری و رفتاری هستند، که تحت تاثیر فشار عوامل بیرونی و همچنین ژنتیک در انسان بروز پیدا می کنند. این اختلالات به تناسب نوع نگرش، سبک زندگی و تعاملاتی که در زندگی انسان ها وجود دارند، موجب بروز نشانه های درونی و بیرونی متفاوتی در آنها می شود. این فاکتورها در میزان توسعه اختلال مورد نظر نیز موثر هستند. اختلال اضطراب یا GAD یکی از انواع بیماری های روانی است که به دلیل تاثیر پذیری فرد از هیجان اضطراب به صورت مداوم در روان او تبدیل به یک الگوی برخوردی می شود. افراد مبتلا به انواع این بیماری در صورت عود آن، با علائمی مانند تپش قلب، خارش شدید پوست، تنگی نفس و … مواجه می شوند. این اختلال روانی دارای انواع و نشانه هایی است که در ادامه این مطلب آنها را بررسی می کنیم. در پایان نیز به معرفی بهترین روان درمانگر در اصفهان، خواهیم پرداخت.
اهمیت شناخت نوع اختلال
شناخت انواع ترس هایی که در افراد موجب اضطراب می شود و دسته بندی آنها، کمک زیادی در شناخت ریشه های انواع این اختلال می کند. با توجه به انواع اختلال اضطراب، باید توجه داشت که بیماران مبتلا به این اختلال به تناسب سن، فرهنگ و جنسیت، نشانه های مختلفی از خود بروز میدهند. تشویش و ناپایداری تمرکز از علائم مشترک بین همه انواع این اختلال روانی می باشند. به علت مخفی بودن بعضی از این انواع، شناسایی آنها و یافتن راه درمان برای برخی از بیمارانی که با این اختلال دست به گریبان هستند، تنها از طریق مشاوره با یک روانشناس متخصص قابل انجام می باشد. در ادامه به انواع این اختلال و تاثیرات آنها میپردازیم.
انواع اختلال اضطراب
اضطراب اجتماعی که با نام اضطراب فراگیر نیز شناخته می شود یکی از انواع این بیماری روانی است. این بیماری که به دلیل مخفی بودن در افراد، یکی از شایعترین انواع اختلال اضطراب می باشد، موجب ترس های غیر منطقی از مورد اشاره و یا قضاوت قرار گرفتن در فرد می شود. این نوع اضطراب می تواند بر جنبه های گوناگون زندگی افراد مانند کار، روابط خانوادگی، تحصیلی و اجتماعی افراد تاثیرات منفی زیادی بگذارد. بی قراری و تحریک پذیری هیجانی از عمده نشانه های این اختلال می باشد. خستگی و خواب زیاد، تنش های عضلانی و همچنین دل پیچه و سردرد به صورت مداوم، از علائم فیزیکی اختلال اضطراب فراگیر هستند.
فوبیا نوع دیگری از اختلال اضطراب است که شامل ترس های بسیار شدید از یک پدیده مانند، ترس از انواع حیوانات، ترس از ارتفاع و ترس از حوادث طبیعی مانند باد، رعد و برق و … می شود. حالت تهوع، عدم تمرکز، رعشه، تپش قلب و تعریق علائمی می باشند که افرادی که دارای فوبیا هستند در برخورد با موقیعت مربوطه از خود بروز می دهند. یکی دیگر از انواع این بیماری، اختلال هراس (پانیک) می باشد. این بیماری در اثر وقوع ناگهانی برخی از اتفاقات ایجاد می شود و قرارگیری در موقعیت های مشابه آن اتفاق، برای افرادی که دچار این اختلال هستند ایجاد استرس و اضطراب می کند.
برخی از الگوهای تربیتی در افراد و اتفاقاتی که در گذشته آنها رخ داده است، گاها موجب اختلال اضطراب جدایی که نوعی دیگر از اختلال اضطراب است، در آنها می شود. این نوع اختلال شامل ترس و اضطراب بیش از حد در رابطه با جدایی از افراد مورد علاقه فرد می شود.
درمان اختلال اضطراب در اصفهان
تشخیص این اختلال در افراد مبتلا و تعیین نوع آن، به وسیله مشورتی دقیق با یک روانشناس مجرب قابل انجام است. نکته قابل تامل این است که بی توجهی به نشانه های اختلالات روانی می تواند منجر به بروز اشکالات متعدد در زندگی روزمره و آسیب های مختلف به روابط افراد شود. مراجعه به روانکاو مجرب، تشخیص و درمان مناسب این اختلالات میتواند از بروز آسیب های بعدی جلوگیری کرده و زندگی افراد مبتلا را در برابر بسیاری از چالش های فردی، خانوادگی و اجتماعی ایمن کند.
دکتر شقایق بازرگان، روانشناس و روانکاو، استاد دانشگاه و فعال در زمینه پرورش مربی و مشاور، یکی از بهترین روان درمانگر ها در اصفهان بوده، که سابقه زیادی در زمینه مشاوره و درمان اختلالات روانی، خدمات متعددی را به همشهریان ارائه می دهد. اصفهانی های عزیز در صورت نیاز به این خدمات میتوانند برای دریافت نوبت و کسب اطلاعات، با شماره های ارائه شده در وب سایت تماس برقرار نمایند.
هنوز نظری ثبت نشده،نظر خود را ثبت کنید!