ردکردن این

با انواع اختلالات افسردگی آشنا شوید

با انواع اختلالات افسردگی آشنا شوید

یکی از شایع ترین بیماری ها در زندگی امروزه، افسردگی است. کسانی که مبتلا به این بیماری هستند، مدام احساس ناراحتی و بی ارزش بودن می کنند و امید خود را به ادامه زندگی از دست می دهند. افسردگی علاوه بر اینکه دیدگاه افراد را نسبت به زندگی تیره می کند، بلکه سطح انرژی، خواب و حتی اشتهای آن ها را نیز تغییر می دهد. با توجه به اهمیت این موضوع، قصد داریم در ادامه مقاله شما را با اختلالات افسردگی و انواع آن آشنا کنیم. پس با ما همراه باشید.

اختلالات افسردگی چیست؟

اختلالات افسردگی، یک نوع بیماری است که می تواند هم جسم و هم جنبه های روحی فرد را درگیر کند، هم اینکه لذت و امید به آینده را از بین ببرد و در حالت کلی می توان گفت که عملکرد زندگی فرد مبتلا را دچار مشکل کند. اگر علائم اختلالات افسردگی به مدت دو هفته در فرد وجود داشت، فرد به بیماری افسردگی دچار شده است. افسردگی به صورت دوره ای اتفاق می افتد و اینکه تا چه مدت طول می کشد، بستگی به سبک زندگی و درمان مناسب دارد. بی توجهی به درمان، ممکن است تأثیرات منفی را بر زندگی وارد کند و در آخر موجب خودآزاری و خودکشی فرد شود. بنابراین، درمان این نوع بیماری فقط به کمک بهترین روانشناس خانم اصفهان که در زمینه روان انسان از تخصص کافی برخوردار است، امکان پذیر می باشد. اختلالات افسردگی مانند دیگر بیماری ها، انواع مختلفی دارد و می تواند شامل موارد زیر باشد.
افسردگی ماژور(افسردگی بالینی): افراد مبتلا به این اختلال، بدون هیچ دلیلی، احساس ناتوانی و گناه می کنند. اغلب در تمرکز و تصمیم گیری دچار مشکل می شوند. معمولاً بدخلق و تحریک پذیر هستند؛ یعنی خیلی زود برافروخته و رنجیده می شوند. مدام احساس بی قراری می کنند. ممکن است، انگیزه خود را نسبت به کارهایی که قبلا برایشان لذت بخش بود را از دست بدهند. از دیگر علائم افسردگی بالینی می توان به اختلال در خواب و اشتها نیز اشاره کرد.
افسردگی مزمن: در این نوع از افسردگی، مدت بیماری برای فرد مبتلا بسیار آزار دهنده است. احساس تنهایی حتی در جمع ، ساعت ها بی هدف نشستن، انرژی نداشتن و احساس خستگی مزمن، از دست دادن علاقه به عادت های پیشین خود، پرخوری عصبی و… همگی از نشانه ها وعلائم افسردگی مزمن محسوب می شوند.
افسردگی پیش از قاعدگی: به این نوع اختلال، سندروم پیش از قاعدگی نیز گفته می شود. برخی از زنان در روزهای پیش از قاعدگی با علائمی مانند خستگی و بی حوصلگی، سینه های سفت شده همراه با درد شدید، حساس شدن به نور و صدا، یبوست، نفخ شکم، گرفتگی عضلات و غیره مواجه می شوند. معمولاً 5 تا 11 روز قبل از شروع پریودی، این سندروم خود را نشان می دهد.
افسردگی روان پریشانه (افسردگی سایکوتیک): افرادی که به این نوع افسردگی مبتلا هستند، در طی دوره بیماری، علائم روان پریشی از جمله هذیان و توهم را از خود بروز می دهند. از دید روانپزشکان و متخصصان، فرد بیمار باید هر چه سریعتر درمان شود؛ چرا که درصد خودکشی و دیگرکشی در افسردگی سایکوتیک نسبت به دیگر انواع افسردگی ها، بیشتر است.
افسردگی پس از زایمان: بعضی از مادران بعد از تولد نوزاد، نوع شدیدی از افسردگی را تجربه می کنند که با نام افسردگی پس از زایمان شناخته می شود. علائم این بیماری می تواند شامل مواردی از جمله احساس بی حوصلگی و نداشتن انرژی، بی انگیزه شدن نسبت به انجام کارهای روزانه باشد. همچنین، ممکن است بعد از زایمان، به سختی بتواند از خود و نوزادش مراقبت کند.
افسردگی فصلی: این نوع اختلال در زمان های خاصی از سال ایجاد می شود. معمولاً، افراد در فصل زمستان که آفتاب محدود است به افسردگی مبتلا می شود. تعداد کمی از افراد هم هستند که در ماه های تابستان دچار این بیماری می شوند. از نشانه های افسردگی فصلی در زمستان می توان به این موارد (احساس ناامیدی، کاهش میل جنسی، افزایش وزن، نداشتن تمرکز) و در تابستان (بی اشتهایی، تغییر الگوی خواب، کاهش وزن، بی قراری روانی) اشاره کرد.

افسردگی شدید

سخن آخر

همانطور که گفته شد، افسردگی یک نوع بیماری است و نیاز است که نسبت به درمان آن اقدام کرد؛ زیرا پیشرفت این بیماری ممکن است به مشکلات جدی تری مانند خودکشی منتهی شود. دکتر شقایق بازرگان به عنوان بهترین مشاوره اضطراب و افسردگی در اصفهان شناخته می شود. ایشان با استفاده از رویکردهای مختلف درمانی مانند استفاده از طرحواره ها، CBT، MBCT و غیره، و همچنین با برگزاری جلسات مشاوره ای در درمان اضطراب و افسردگی، درمان وسواس و فوبیا مورد استفاده قرار می دهند. همشهریان عزیز اصفهانی می توانید جهت نوبت دهی حضوری و آنلاین با شماره های درج شده در قسمت ارتباط با ما، تماس حاصل فرمایید.

هنوز نظری ثبت نشده،نظر خود را ثبت کنید!


افزودن نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *