ردکردن این

نشانه های اختلال روانی

نشانه های اختلال روانی

آیا من یک بیمار روانی هستم، یک سوال طبیعی و منصفانه می باشد که خصوصا با توجه به آمارهای مراکز بهداشتی در جهان، مبنی بر فراگیری و پنهان بودن این اختلالات، ضروری نیز به نظر می رسد. بروز بیماری های روانی برای هر فردی در اجتماع امری محتمل بوده که امروزه با توجه به پیشرفت علم روانشناسی و روانپزشکی در بیشتر موارد قابل کنترل بوده و با مراجعه به متخصص انجام مراقبت های لازم، قابل درمان نیز می باشد. این بیماری ها در اثر فشارهای ناشی از عوامل محیطی و ژنتیک، بر تفکر و رفتار افراد موجب نارسایی در شناخت و ناتوانی های مختلف می شود.

از انواع این اختلالات می توان به افسردگی، اضطراب، وسواس و اختلال دو قطبی اشاره کرد. طبقه بندی های تعریف شده در این بیماری ها با توجه به علائم و راه های درمان انجام می شود و برای این کار از دانش روانشناسی استفاده می شود. علم روانشناسی، محرک های مختلفی را برای شروع این اختلالات در انسان معرفی کرده است که برآیندی کلی از عوامل محیطی، خانواده، ژنتیک و اراده افراد، وجه مشترک همه این بیماری ها می باشد. شناخت علائم بیماری های روانی در مداوای هرچه سریعتر آنها و همچنین جلوگیری از توسعه این اختلالات در بخش های دیگر روان، بسیار ضروری می باشد. در ادامه این مطلب به بیان نشانه های حاکی از بیماری های روانی، دسته بندی های آنها و همچنین معرفی یک روانشناس متخصص در اصفهان خواهیم پرداخت.

انواع بیماری های روانی

گفتنی است بسیاری از بیماری های روانی، به صورت مخفیانه شروع شده و گسترش می یابند. توجه به نشانه های عمومی در هر فرد یکی از راه های مراقبت های روانی است که هر فرد می تواند با مشاهده آن در خود به یک مشاور مجرب رجوع کرده و از توسعه آسیب های بعدی ناشی از آن جلوگیری کند. اختلالات روانی در دسته های متفاوتی با توجه به نشانه هایی که دارند و روش های گوناگونی که برای درمان آنها مورد استفاده قرار می گیرد طبقه بندی می شوند.

اختلالات خلقی، اضطرابی، روان پریشی و شبه جسمی نمونه های مختلفی از اختلالات روانی هستند که به وسیله الگو سازی از روی یک هیجان خاص شکل گرفته و گسترش می یابند. اختلالات خوردن، خواب، وسواس، شخصیت، اختلال شناختی و اختلالات جنسی، دسته دیگری از اختلالات روانی هستند که ریشه های فکری و شناختی تاثیر بیشتری در بروز آنها دارند. گروه دیگری از بیماری های روانی مانند کنترل تکانه و اختلالات روان تنی را نیز میتوان در دسته دیگری از اختلالات قرار داد که تاثیر بیشتری بر سیستم عصبی بدن و دستگاه های دیگر در بدن دارند. در ادامه به برخی از نشانه های عمومی از این اختلالات اشاره خواهیم کرد.

شایع ترین نشانه های اختلالات روانی

با توجه به دسته بندی هایی که برای انواع اختلالات روانی عنوان شد، برخی از نشانه ها، به عنوان علائم عمومی در اغلب این اختلالات قابل مشاهده هستند. بیماری های روانی هر چند پنهان بوده و افراد به سادگی زیر بار آن نمی روند، ولی بروز علائم عمومی آنها در هر فرد، حاکی از زنگ خطری است که میتوان برای جلوگیری از پیشامد شدن چالش های بعدی به آن توجه نمود. تغییر اشتها و بروز اختلالات خواب و یا بی خوابی از نشانه های اولیه در بیشتر بیماری های روانی هستند.

کم یا زیاد شدن اشتها، خواب و دیگر نیازهای اساسی در انسان مانند میل به رابطه جنسی، بیانگر نوعی تغییر روییه درونی است که اگر دلیل خارجی برای آن نیافتیم، می تواند نشانه افسردگی و یا دیگر اختلالات روانی باشد. تغییر وزن چشمگیر، بالا بودن میزان عمق هیجانات، مثلا بروز شادی، غم و یا خشم به صورت شدید و غیر قابل کنترل از دیگر نشانه هایی هستند که می توانند ریشه در یک اختلال روانی داشته باشند. گرفتگی عضلات، درد، خستگی مفرط و یا افزایش و کاهش انرژی به صورت یکباره نیز از علائم عمومی بیماری های روانی هستند که برای بررسی بیشتر نیاز به مراجعه به یک روانشناس متخصص است.

از جمله نشانه های رفتاری در بیمارانی که دچار اختلالات روانی هستند، می توان به تحریک پذیری هیجانی، عدم تمرکز، سرخوشی و عدم اعتماد به نفس اشاره کرد. لازم به ذکر است، برخی از نشانه های بیان شده می توانند به صورت برعکس نیز صادق باشند. به عنوان مثال سرخوشی به اندازه ای میتواند نشانه ای برای اختلالات روانی قرار گیرد که بیقراری، ناراحتی و افکار خودکشی، می توانند. ناپایداری جسمی، سنگینی و یا سبکی سر، سرگیجه، احساس خفگی، تپش قلب بالا، درد در قفسه سینه و تعریق بیش از حد، نیز از جمله نشانه های فیزیکی مختلفی هستند که در بسیاری از اختلالات روانی مورد بررسی قرار می گیرند.

روانشناس در اصفهان

هرچند در این مطلب به بیان نمونه هایی از علائم بیماری ها و اختلالات روانی پرداختیم، اما باید در نظر داشت که شناخت این علائم به صورت جزئی و دقیق تنها به وسیله مشورت با یک روانشناس خوب قابل انجام است. خانم دکتر شقایق بازرگان، روانشناس، روانکاو با سابقه در زمینه مشاوره و درمان اختلالات روانی، یکی از مراجع معتمد و معتبر برای دریافت این خدمات در شهر اصفهان هستند. دکتر بازرگان را میتوان، به دلیل برخورداری از سابقه تدریس آکادمیک و آموزش های متعدد کارگاهی، به عنوان بهترین روانشناس خانم در اصفهان معرفی نمود. همشهریان عزیز می توانند برای دریافت نوبت مشاوره با شماره های ارائه شده در وب سایت تماس برقرار نمایند.

هنوز نظری ثبت نشده،نظر خود را ثبت کنید!


افزودن نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *