بهترین دکتر اختلال دوقطبی در اصفهان
خانه » بهترین دکتر اختلال دوقطبی در اصفهان
بیماری دوقطبی
اگر به دنبال بهترین دکتر اختلال دوقطبی در اصفهان هستید بهتر است ابتدا بیماری دو قطبی را بهتر بشناسید. یکی از اختلالات بسیار خطرناک روانی، اختلال دو قطبی Bipolar disorder، می باشد، که با نام افسردگی شیدایی نیز شناخته می شود. این بیماری نیز مانند بسیاری از معضلات روانی متاثر از عوامل محیطی و ژنتیکی می باشد. دسته بندی هایی که برای میزان شدت و ضعف این بیماری در افراد بیان شده، دارای دو شاخه اصلی به نام های مانیا (شیدایی حاد) و هیپومانیا (نیمه شیدایی) است.
در صورت عدم توجه به این اختلال در بیمارانی از نوع ضعیف آن رنج می برند، تناوب میان حالات مانیا و افسردگی در بیمار، میتواند ریشه این بیماری را تقویت کرده و پس از مدتی شاهد بروز علائم نوع شدید آن از فرد خواهیم بود. شناخت علائم و مراجعه سریع به یک روانشناس متخصص می تواند از پیشروی این اختلال و شدت یافتن آن بکاهد.
گفتنی است که اختلال دو قطبی در همه افراد قابل کنترل می باشد. متاسفانه برخی از افراد با استفاده از داروهای آرامبخش و ضد روانپریشی به صورت خود درمان، در صدد رفع این معضل می کنند. نشانه های بیماری دوقطبی، تاثیرات مختلف این بیماری بر فرد و بهترین روانشناس در اصفهان برای کنترل و درمان این بیماری، موضوعاتی هستند که در ادامه این مطلب به توضیح درباره آنها خواهیم پرداخت.
عوامل اختلالات دو قطبی
برخی از افراد این بیماری را با اختلالاتی مانند نوسانات خلقی اشتباه می گیرند، ولی باید دانست که این نوسانات بخشی از علائم بیماری دو قطبی هستند و برای درمان وکنترل این اختلال نیاز به شناخت ریشه و علت آن در فرد است. تداوم دوره های افسردگی و مانیا، آغاز چرخه ای از چالش های متعدد برای افراد بیمار در زندگی اجتماعی، تحصیل، کار و خانواده آنها می باشد.
بعضا کارهای بسیار جزئی و تصمیم گیری در کارهای پیش پا افتاده مانند، فعالیت های روزانه و کاری و یا انجام تکالیف درسی، تحت تاثیر این بیماری قرار گرفته و تبدیل به چالش می شوند. همانطور که بیان شد، طبق آمار 70 تا 90 درصد بیمارانی که از اختلال دوقطبی رنج می برند، به دلیل عوامل ژنتیکی دچار آن شده اند. درصد باقیمانده مربوط به عوامل محیطی و تربیتی هستند. کودک آزاری، فشارهای روانی خصوصاً در دوران کودکی، افسردگی های مقطعی که از کنترل خارج شده اند و همچنین اختلالات پایدار اضطراب (درمان اضطراب) عوامل محیطی متعددی هستند که می توانند به بیماری دو قطبی منجر شوند.
از دیگر عوامل ایجاد کننده این بیماری سوء مصرف داروهای روان پریشی و مواد مخدر هستند. گفتنی است، استفاده از تثبیت کننده های خلقی برای کنترل این بیماری، یکی از راه هایی است که تحت درمان پزشک انجام می گیرد، ولی نکته مهم این است که برای جلوگیری از عود این اختلال در طولانی مدت حتما نیاز به مراجعه به روانشناس می باشد.
علائم اختلال دو قطبی
اختلالات کم توجهی، بیش فعالی، اسکیزوفرنی و اختلال شخصیت، بیماری های روانی هستند که علائمی مشابه با بیماری دوقطبی دارند. برای تشخیص این بیماری و شدت آن در صورت مشاهده علائم، می بایست به یک متخصص روانشناس مراجعه کرد. اگر بخواهیم برای این بیماری سن خاصی قائل شویم، با توجه به این که عوامل محیطی و ژنتیکی در هر سنی می توانند در بروز آن تاثیرگذار باشند، ولی سال های ورود به دوران بزرگسالی از سنین نوجوانی را می توان به عنوان دوره ای معرفی کرد که بیشتر این علائم در آن سن شروع می شوند. افراد دوقطبی در طول دوره های متمادی دارای اختلال در خلق، فعالیت های روانی و ادراک هستند. شیدایی که یکی از علائم این نوع اختلال روانی است در بعضی اوقات با سرخوشی های افراطی و یا ملال و تحریک پذیری خود را بروز می دهد.
روانپریشی و هذیان گویی نیز، در دوره افسردگی امکان وقوع بیشتری دارند، که بسته به شناخت، باور و روحیه فردی بیمار است. نام دو قطبی برگرفته از حالاتی است که بیمار در طی دوره های مختلف تجربه می کند؛ حالاتی مانند افزایش اعتماد به نفس، افزایش فعالیت و انرژی، حس بی قراری، افکار پراکنده و مسابقه ای، میل شدید به رسیدن به هدف، بی خوابی و بی اشتهایی، میل جنسی بالا و … از نشانه های متعددی هستند که در کنار دیگر علائم، بیانگر بروز بیماری دو قطبی در فرد است. خلق افراد دو قطبی به اندازه ای ناپایدار است که امکان دارد، به صورت یکباره از اوج شادی و خوشحالی به اوج اندوه فرو بروند، در حالی که هیچ رابطه ای بین اتفاقات بیرونی و خلق بیمار وجود ندارد. این بیماری همانطوری که از نام آن پیداست دارای دو قطب شیدایی و افسردگی می باشد. بنابراین نشانه های هر یک از این دو دوره با یکدیگر متفاوت است. در ادامه به بیان این نشانه ها در هر دوره به صورت جداگانه خواهیم پرداخت.
علائم دوره شیدایی و نیمه شیدایی
همانطور که عنوان شد، میزان شدت و ضعف این علائم در یک بیمار، تعیین کننده شدت بیماری در او می باشد. دوره نیمه شیدایی، شدت کمتری نسبت به دوره شیدایی داشته و تفاوت دیگر آنها در نبودن جنون و خود بزرگ بینی در نیمه شیدایی است. بسیاری از افرادی که به نوع ضعیف تر این بیماری دچار هستند، به دلیل از بین نرفتن تمرکز به طور کلی در آنها، خلاقیت بالاتری در طول این دوره دارند. برخی دیگر از بیماران، نشانه های هایپرسکسولیته یا همان افزایش میل جنسی را از خود بروز می دهند.
ویژگی خاص بیماری دو قطبی در شکل ضعیف تر، اختلالات خلق به صورت ادواری است. بیقراری، انرژی بالا، خلق بالا و نشاط بسیار همراه با خود بزرگ بینی، خشم و پرخاشگری، انتقاد ناپذیری، تحریک پذیری هیجانی، پرحرفی، صحبت های فشرده و غیر منسجم، حواس پرتی و عدم توانایی در تمرکز، اختلالات خواب و تغذیه، قضاوت های ضعیف، اعتقادات غیر واقعی در رابطه با توانایی ها، تمایلات جنسی بالا، رفتارهای پر ریسک، پرخاشگرانه و مداخله گرانه، همه از علائم دوره شیدایی و نیمه شیدایی در بیماری دو قطبی هستند.
علائم دوره افسردگی
قطب دیگر بیماری دو قطبی افسردگی های ممتد می باشد. این دوره میتواند قبل و یا بعد از دوره شیدایی بروز کند. برخی از افراد که مبتلا به بیماری دو قطبی می شوند، امکان دارد کمتر دوره افسردگی را طی کنند، ولی در هر صورت باید دانست که بروز این حالات ناپایدار حاکی از این بیماری خطرناک می باشد. احساس تنهایی، پوچی و ناامیدی، خستگی بیش از اندازه و مفرط، بی انگیزگی در کارهای معمولی و … از علائم اصلی دوره افسردگی در بیماری دوقطبی می باشند. گفتنی است که در دوره افسردگی نیز، مانند دوره شیدایی و نیمه شیدایی، اختلال در تمرکز و حافظه افراد بیمار ایجاد می شود. کاهش اعتماد به نفس، عزت نفس و افکار خودکشی از دیگر علائم افسردگی های بیماری دوقطبی می باشد که میتوان به آنها اشاره نمود.
درمان دو قطبی در اصفهان
باید توجه داشت که دوره های مختلفی که برای این بیماری بیان شد، امکان دارد به صورت خلق ترکیبی نیز ظاهر شوند. بیماری دو قطبی، یکی از خطرناک ترین اختلالات روانی بوده و عدم توجه به علائم آن موجب پیشرفت و توسعه این بیماری از حالت خفیف به شدید شود و همچنین از آنجایی که انسان همواره در پی توجیه حالات روحی حاکم بر خود است، استفاده از تجربه یک روانکاو خوب میتواند بسیار گره گشا باشد. خانم دکتر شقایق بازرگان، روانشناس، روانکاو و یکی از متخصصین فعال در زمینه درمان اختلالات خلقی مانند دو قطبی می باشد. با توجه به سابقه خوب دکتر بازرگان در ارائه خدمات درمانی، مشاوره ای و آموزشی، میتوان ایشان را به عنوان بهترین روانکاو در اصفهان معرفی نمود. همشهریان اصفهانی، میتوانند جهت دریافت مشاوره و درمان با شماره های ارائه شده در سایت تماس برقرار نمایند.